In ultimii ani, economia Romaniei a crescut intr-un ritm alert, clasandu-se pe primele pozitii din Uniunea Europeana din acest punct de vedere. Aceasta crestere atrage dupa sine un necesar din ce in ce mai mare de resurse, de la capital de lucru, la resurse umane, la infrastructura, dar nu in ultimul rand, de spatiu de lucru.

Spatiile de lucru inseamna atat birouri, spatii comerciale tip magazin, cat si spatii pentru depozitarea materialelor sau spatii de productie.  Dezvoltarea spatiilor industriale clasice a fost una dinamica, cererea anuala apropiindu-se de jumatate de million de metri patrati de hale de tip cort, in conditiile in care stocul actual este de aproximativ 3 milioane de metri patrati de hale industriale.

Halele de tip cort: Un cost semnificativ redus, comparativ cu halele clasice

Cu toate acestea, multe firme mici si mijlocii din Romania nu dispun de capitalul necesar unei investitii costisitoare, asa cum este construirea sau achizitionarea unei hale industriale clasice. De aceea, inspirandu-ne din pietele europene mature, precum Germania, tarile Scandinave sau Polonia, am inceput inca din 2009 sa promovam solutii alternative pentru aceste probleme : halele tip cort cu structura usoara de aluminiu ( numite si corturi industriale ). Halele tip cort satisfac nevoia firmelor de a se dezvolta la un cost semnificativ redus comparativ cu halele clasice pe structura grea.

Avantajele halelor de tip cort

Nu doar costurile mult mai mici reprezinta un avantaj pentru halele tip cort, ci si rapiditatea in executie : un timp de livrare de aproximativ 6 saptamani, la care se adauga un montaj foarte rapid – aproximativ 500 metri patrati pe zi, in functie de complexitatea halei. Foarte importanta este si posibilitatea extinderii sau demontarii si reutilizarii in alta locatie, pentru ca ajuta companiile sa se adapteze conditiilor economice intr-o continua schimbare.

Hale industriale adaptate la specificul fiecarei situatii

Halele de depozitare pe care le furnizam pot avea configuratii variate si se adapteaza specificului fiecarei situatii. Pentru depozitari simple, cum ar fi un depozit de anvelope, de piatra naturala sau alte materiale care nu necesita incalzire, hala poate fi dotata numai cu prelata PVC simpla, ignifugata si rezistenta la tensiuni mecanice. O astfel de hala asigura protectia marfurilor de intemperii, iar in functie de configuratie porneste de la un cost de 50 de Euro / metru patrat, fara TVA.

In imaginile alaturate puteti vedea un exemplu de depozitare eficienta realizata in doua hale tip cort instalate de firma noastra : structura usoara din aluminiu, acoperis si pereti din membrana PVC, montata pe platforma de beton. Spatiul este utilizat la maximum datorita structurii care evita instalarea elementelor de rezistenta la interior.

In viitoarea noastra postare vom descrie elementele suplimentare cu care poate fi dotata o astfel de hala de depozitare : usi / porti acces, luminatoare, protectie anti-condens, pereti din tabla cutata, etc.

Contactati acum reprezentantii nostri de vanzari pentru a afla detalii despre produsele si serviciile noastre.

Telefon: 0758 111 800      |      Email: office@halesicorturi.ro